Aanvraagformulier informatiebrochures

Uw gegevens

Gewenste producten

Vul hieronder het gewenste aantal in. Alles zolang de voorraad strekt!  

 

Ook dit jaar kunnen we, dankzij ondersteuning van de provincie Zeeland, een breed pakket aan gratis folders aanbieden. De bestelling kan geplaats worden door het aanvraagformulier in te vullen.

Informatiemagazine: Een nieuw vormgegeven boekwerk gericht op de belevingsmogelijkheden van de recreant, met teksten in het Duits, Engels en Frans. (Bijgevoegde foto is nog van brochure vorig jaar.)

Er is meer tussen eb en vloed: Het getij bepaald alles in de Oosterschelde. Bij laag water komen vele verrassingen boven water. Kleine poeltjes zijn net schatkisten. En hoe ontstaat het getij eigenlijk. Een handig klein doe- en naslagwerk.

Kijk! Ik zie een bruinvis!: De afgelopen jaren zijn ze steeds vaker in de Oosterschelde te zien. Maar waar dan?! Ze zijn, met een beetje geduld, goed te zien vanaf de kant op een aantal plekken.

 

Een kaartje geeft aan waar, ook op de interactieve kaart hebben ze een eigen plek gekregen. Heb je er één gezien, meld hem dan aan op de bruinvis spotter.

 

Waar komt hun naam vandaan, hoe vangen ze eten en wat te doen als je er eentje op het strand vindt. Een paar onderwerpen die in deze brochure aan de orde komen.

Nationaal Park zonder drempels: De Oosterschelde is er voor iedereen om te beleven, ook voor mensen met een functiebeperking. Er staan allemaal tips en adviezen in om zelfstandig op ontdekking te gaan. Op pad met een natuurgids kan ook. Deze kan via het contactformulier op de website aangevraagd worden. Samen met de gids kan er dan een mooie op maat gemaakte excursie geregeld worden.

Algemene brochure in Engels, Duits en Frans: Voor al onze buitenlandse gasten in een vogelvlucht wat er allemaal te doen en te beleven is op en rond de Oosterschelde. Ze zijn per taal verkrijgbaar.

Getijdenboekje 2017 (beperkte oplage): Bij laag water is er het meest te ontdekken. Kleine poeltjes met krabbetjes en anemoontjes, zandplaten vol met honderden vogels en natuurlijk een plek voor zeehonden om te rusten. Het is dus goed om te weten wanneer het hoog- en laagwater is. Hier is dit handige boekje op gevonden.

Zoekkaart eikapels van haaien en roggen (A3): Er zijn meer dan 600 soorten haaien- en roggen ter wereld en zeker 15 soorten komen voor in de Nederlandse kustwateren. Een aantal daarvan plant zich voort door het leggen van taaie, leerachtige eikapsels.

 

Van ongeveer 8 roggen- en 2 haaiensoorten kunnen deze eikapsels gevonden worden op de strandjes langs de kust. Op deze zoekkaart staan deze 9 eikapsels op ware grote.

 

 

Placemate zandhonger:  Een papieren placemate (A3) waarop kort en bondig uitgelegd wordt wat zandhonger in de Oosterschelde is.