Informatiepunt Neeltje Jans

Voorzieningen

 

Zuilen in het veld, panelen bij recreatiebedrijven, weeghuisjes, uitkijkpunten en vogelkijkhutten vormen een parelsnoer van informatie voorzieningen rond de Oosterschelde.

 

Informatiepunt

 

Op eiland Neeltje Jans staat de grootste parel: het onbemande informatiepunt. Dit punt is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, van juni t/m augustus van 10.00 tot 21.00 uur. Het is een kleine binnen expositie in het Topshuis maar met een eigen ingang.

 

Leer waar je goed bruinvissen kunt zien, luister naar het verschil tussen het geluid van een grijze en een gewone zeehond, voel de veren van een meeuw en tuur door een verrekijker naar bijzondere vogels. En nog veel meer!!!

 

 

 

 

Wandelroutes

 

Op het eiland lopen verschillende wandelroutes. Ze staan ook aangegeven op het bord vlak bij de ingang van het informatiepunt.

 

Verhard wandelpad

 

Een verhard wandelpad loopt vanaf het informatiepunt door de duinen richting de Oosterschelde. Deze is geschikt voor kinderwagens en mensen slecht ter been.

 

 

 

 

Toilet

 

Een openbaar toiletgebouw kunt u vinden op de parkeerplaats van Proef Zeeland (zondag gesloten).

 

Adres

 

Adres informatiepunt: Dijkgraaf A.M. Gelukweg 1, eiland Neeltje Jans. Volg op de Stormvloedkering de borden i Oosterschelde.