Schelpdieren rapen

Eten uit de Oosterschelde

 

De Oosterschelde biedt niet alleen aan vogels een rijke dis, ook wij kunnen er van genieten. Oesters, mosselen en krukels, het ligt er letterlijk voor het oprapen. Om de vogels de rust en de ruimte te geven om van hun eigen dis te kunnen genieten mag je niet overal rapen.

 

Per dag mag alleen voor eigen gebruik niet meer dan 10 kg per persoon geraapt worden. Natuurlijk moet je er voor zorgen dat je de natuur niet verstoort zodat bijvoorbeeld ook vogels de tijd hebben om hun maaltje bij elkaar te scharrelen.

Waar mag je rapen?

 

Wanneer!

 

Alleen twee uur voor en twee uur na laag water kun je rapen. Bij hoog water zijn de schelpdieren onder water en niet meer te vinden. Een indicatie van het getij kan je vinden via de getijdentool die op de home pagina staat.

 

Eten uit de natuur is bijzonder, ga daar met zorg mee om zodat mens en dier daarvan kunnen blijven genieten.

 

Excursies

 

Het is mogelijk de Zeeuwse zilte zaligheden te rapen onder leiding van een Oosterscheldegids. Deze excursies worden aangeboden vanuit Hotel Wemeldinge en minicamping Zeelucht in Wissekerke. Meer informatie over mogelijke data en kosten kunt u vinden op de website van de desbetreffende ondernemer.

Zeekraal en lamsoor

 

Het snijden van zeegroenten als zeekraal en lamsoor is op grond van de Natuurbeschermingswet zonder vergunning in de Oosterschelde verboden. De vergunning die elk jaar wordt uitgegeven door de provincie Zeeland, geldt voor een bepaald deel van één van de zeven schorren waar mag worden gesneden tot 15 juli.