Voor de jeugd

Zee Weetje

 

Zeesterren zijn bijzondere wezens. Wanneer er 1 van zijn 5 armen afbreekt groeit deze gewoon weer aan. Zo kan er zelfs een nieuwe zeester ontstaan! In elke arm van de zeester zitten alle organen die hij nodig heeft om te overleven. Helaas maken sommige roofdieren daar ook wel eens misbruik van, ze kunnen hierdoor blijven smullen van zijn armen!

Te doen

 

Voor school aan de slag? In dit spreekbeurtpakket vind je alle informatie voor het houden van een spreekbeurt of het maken van een werkstuk.

 

Heb je zin om lekker te kleuren en te knutselen? Dat kan! Download dan 1 van de onderstaande tekeningen. Veel kleurplezier!

Ontdek de Oosterschelde

 

In en rond de Oosterschelde is er van alles te beleven. Zo kan je gaan strandjutten met een natuurgids of snorkelend de onderwaterwereld van dichtbij bekijken. Op de activiteitenkaart bij marker: ‘kinderen’ is vast ook iets spannend voor jou te beleven.      

Zoekkaarten

 

Ook zijn er verschillende zoekkaarten ontwikkeld die je gratis kan downloaden. Handig bij een wandeling langs het strand of een leuke aanvulling bij je spreekbeurt!