Oosterscheldeweek 2017, Beleef Nationaal Park Oosterschelde!

Van 2 t/m 9 september 2017 organiseert Nationaal Park Oosterschelde de 9e editie van de Oosterscheldeweek. Deze editie start op Noord-Beveland, met een prachtig weekprogramma van belevingsactiviteiten op en rond de hele Oosterschelde. Het belooft weer een onvergetelijke week te worden!

 

De Oosterscheldeweek trapt op zaterdag 2 september af met een opening in de gemeente Noord-Beveland, aan de Oosterschelde bij camping Orisant. De ludieke openingshandeling wordt verricht door gedeputeerde Carla Schönknecht van de Provincie Zeeland, Burgemeester Marcel Delhez van Noord-Beveland en Nationaal Park voorzitter Siebe Kramer.

 

De hele week bruist het op en rond de Oosterschelde. De week start met een wandelevenement op Noord-Beveland, de NP Oosterschelde Wandeltocht, met vier mooie georganiseerde wandelroutes langs de Oosterschelde. Je kunt tijdens de Oosterscheldeweek mee op snorkelexpeditie, survival of natuurvaartocht, maar ook kajakken, vogels kijken met een expert, strandjutten of sleepnetvissen. Ook op culinair gebied valt veel te beleven: zo is er tijdens de week een streekproductenmark in Yerseke, een wild wier safari op Neeltje Jans en kunnen deelnemers op diverse locaties genieten van Zeeuwse zilte zaligheden of meedoen aan een proeverij van Zeeuwse oesters: voor ieder wat wils!

 

Download hier de flyer met meer informatie en een greep uit de activiteiten, of kijk voor het complete programma met meer dan 50 belevingsactiviteiten op  het activiteitenoverzicht onder het kopje Oosterscheldeweek.