Struinen naar schatten

Van Wissenkerke tot Colijnsplaat, mooi aangegroeide dijktrajecten, perkoenpaaltjes, nollen en strandjes. Prachtig om langs te wandelen over het buitendijks gelegen fietspad. Onderweg kom je verschillende natuurentreepunten tegen waar bankjes de mogelijkheid bieden om de benen even te laten rusten.

 

Struinen langs de waterkant kan bijna overal langs de Oosterschelde. De kust van Noord-Beveland bleek de laatste keer een bijzondere schat op te leveren.

haaien en roggen

Als je wandelt zonder haast en af en toe de aanspoelsels langs de voeldlijn op zoekt kan je soms verrast worden. Af en toe spoelen er namelijk eikapsels van haaien en roggen aan. Met wat geduld zijn ze goed te vinden. Dit keer leverde de zoektocht wel het bijzonder aantal van vijf verschillende soorten op.

zeldzaam

De eikapsels van de stekel-, de sterrog en de hondshaai waren we al vaker tegen gekomen. De eikapsels van de blonde- en de gevlekte rog zijn echter een stuk zeldzamer. Verrassend hoe goed ze zijn te determineren met de poster van de Grote Eikapseljacht.