Basisonderwijs

Er is een doorlopende leerlijn voor het basisonderwijs rond het thema Nationaal Park Oosterschelde. Van groep 1 t/m 8 zijn er voor elke groep verschillende leskisten en activiteiten vooral gericht op het beleven en naar buiten gaan.

 

Er zijn leskisten met informatie en onderzoeksmaterialen, gericht op de biotopen: slikken en schorren, kunstmatige rotskusten, inlagen en strandjes. Ook kan er gevaren worden. Tijdens de vaartocht worden allerlei opdrachten uitgevoerd en naar de zeehonden gekeken. Welkom Bruinvis! is een project waarbij kinderen als woordvoerder gaan onderzoeken wat een bruinvis allemaal nodig heeft om het naar zijn zin te houden in de Oosterschelde.

 

Daarnaast is er bijvoorbeeld de 'Belevingsrugzak', waarmee kinderen overal langs de Oosterschelde opdrachten kunnen doen in de sfeer van beleving en zintuiggebruik, spel en lichamelijke activiteit, onderzoek en samenhang en creatieve opdrachten. Een dobbelsteen bepaalt welke opdracht aan de beurt is.  Voor een overzicht van alle lesmaterialen klik hier.

 

Om gebruik te kunnen maken van de materialen en de cursussen kunnen leerkrachten en natuurouders terecht bij de Natuur en Mileu Educatieve centra: MEC de Bevelanden in Goes, NME-centrum Schouwen-Duivenland in Renesse en Terra Maris in Oostkapelle.