Naar overzicht

Beleef de Oosterschelde boven water

Special Met de kids Met natuurgids
  • middag
  • Bij de picknick tafels haven Burghsluis
  • gratis
Bekijk in Google Maps

Wil jij wel eens zien wat er er in de Oosterschelde leeft zonder zelf nat te worden? Kom dan naar de Oosterschelde boven water. En geniet van de onbekende, wonderlijke onderwaterwereld van de Oosterschelde.

 

Duikers richten speciaal voor de gelegenheid aquaria in met planten en dieren die ze net daarvoor opgedoken hebben. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. De vrijwilligers van de biologische werkgroep van de Nederlandse Onderwatersportbond kunnen je van alles vertellen over de planten en dieren in de bakken. Natuurlijk wordt alles daarna voorzichtig weer in de Oosterschelde terug gezet.

Afgaand tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij