• Met deze mooie fietsroute van 30 kilometer ontdek je Noord-Beveland: de route voert je binnen- en buitendijks langs inlagen, karrevelden, vogeleilanden, het pittoreske Colijnsplaat en het kustdorp Kats.
  • Route van 54 kilometer over Schouwen-Duiveland. Vaak veel vogels te zien, en extra leuk: je fietst veel buitendijks!
  • Het klassieke rondje Oosterschelde (61 kilometer), de tocht die je gefietst moet hebben!
  • Een mooie route van 51 kilometer over Schouwen-Duiveland, langs de Grevelingen en de Oosterschelde. Veel verschillende landschappen!
  • En een korte route van 15 kilometer langs de Voordelta en Oosterschelde, leuk met kinderen! Bij Burghsluis kan je bruinvissen spotten, er is een leuk strandje en het pad loopt hier spannend en kronkelend door het bos.
  • Een fietstocht van 55 kilometer over het eiland Tholen. Langs de randen van de Oosterschelde met wisselende uitzichten over water en akkers.
  • Twee leuke routes die je langs de Oosterschelde én Westerschelde voeren, de een langs de ene kant van het kanaal van Zuid-Beveland (via de Kapelse Moer en Wemeldinge), de ander langs de andere kant (via Yerseke). Iets korter: 32 kilometer of iets langer: 41 kilometer.

Natuur & fietsen

Zelf een route uitstippelen kan heel goed met het fietsknooppunten netwerk. Ook online zijn er verschillende tools om een mooie route uit te zetten. Wat niet altijd bij het laatste goed zichtbaar is of je er eigenlijk wel mag fietsen.

Op een aantal plekken langs de Oosterschelde heeft de natuur de ruimte en de rust gekregen die het hard nodig heeft. Daar mag je dan ook niet komen. Heb je een route controleer dan even met deze folder of het kan.

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij