Gastheer Oosterschelde

De ondernemers van deze bedrijven kunnen je extra goed informeren over het gebied, en wat er waar en wanneer te doen is. Wat bijvoorbeeld de beste plekken zijn om vogels te kijken, wat een geschikte wandelroute is en welke activiteiten er worden georganiseerd. Dat geeft je bakje koffie, je diner, je vaartocht of je overnachting net dat beetje extra!

Het netwerk van Gastheren zet zich actief in om het prachtige gebied op de kaart te zetten. Alle gastheren hebben de cursus Gastheer van Nationaal Park Oosterschelde gevolgd, komen twee keer per jaar bijeen voor bijscholing en uitwisseling en worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen en wetenswaardigheden. Je kunt ze herkennen aan het bordje ‘Gastheer’ op de gevel.

Wil je ook Gastheer van de Oosterschelde worden? Op dit moment staat er geen nieuwe cursus gepland. Wel kun je je interesse aangeven via ons contactformulier.

Landelijk netwerk

Gastheer van het Landschap is een landelijk programma van IVN Natuureducatie, met als doel om van natuurinclusief ondernemen de nieuwe norm te maken. Gastheren ondernemen in en mét de natuur. Zo ontstaat balans tussen het geweldige landschap dat de onderneming tot een succes maakt en de gasten die ervan blijven genieten.

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij