Naar overzicht

Familie rondvaart op de Oosterschelde

Met de kids Op het water
  • Burghsluis
  • 16,95
Bekijk in Google Maps

De familie rondvaart is een hele beleving voor jong en oud. Stap aan boord en vaar 1,5 uur met de Onrust over de Oosterschelde, het grootste Nationaal Park van Nederland.

Er is van alles te beleven op de Oosterschelde. Ruik de zilte lucht, voel je haren in de wind en kijk je ogen uit. Vanaf het water heb je het beste uitzicht op de Zeelandbrug, de Plompetoren en de Oosterscheldekering.

Laat je verrassen

Aan boord zijn verrekijkers zodat jullie zelf (of met een beetje hulp van onze gids) allerlei vogels en zeehonden kunnen spotten. Steeds vaker zien je ook bruinvissen, een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Vergeet dus zeker je camera niet mee te nemen! De tocht wordt met hoog en met laagwater gevaren. De grootste kans om zeehonden te zien is met laag water.

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij