Naar overzicht

Oosterscheldeweek koken op laarzen; zeewier

Foto gemaakt door Wildwier
Proeven Met natuurgids Oosterscheldeweek
  • Neeltje Jans, Vrouwenpolder
  • 72,00
Bekijk in Google Maps

Workshop koken met zeewieren

Je weet dat zeewier op je bord enorm gezond is, maar lijkt dat je een brug te ver? Trek dan je laarzen aan ga mee koken! Deze workshop is speciaal opgetuigd voor hen die flink wat meer willen dan alleen maar zeewier zien: dit gaat over aanraken, ruiken, proeven en met zeewier koken. Koken op laarzen is een bijzondere manier om over de drempel te stappen en te ontdekken hoe jij zeewier op je bord krijgt. Al slenterend langs de wilde groei aan de kustlijn, waar je met laarzen en een dosis nieuwWierigheid de basics van zeewier wordt bijgebracht. Je besluit met een buffet -aan-zee, made by al-of-you.

Foto gemaakt door: Wildwier

Klik voor meer informatie op de direct aanmelden button.

Afgaand tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij