Naar overzicht

Natuur rondvaart

Op het water Met de kids
  • Burghsluis
  • Vanaf €16,-- p.p.
Bekijk in Google Maps

De natuur op en rond de Oosterschelde

Er is verrassend veel moois te ontdekken op de Oosterschelde. Het is niet voor niets het grootste Nationaal Park van Nederland. Stap aan boord en ervaar de Oosterschelde zelf!

De natuur laat zich niet sturen, maar we weten wel dat zeehonden tijdens laagwater graag op de zandbanken liggen. Even lekker bijkomen van het jagen. Daarom vertrekt de natuurrondvaart tijdens laagwater. Steeds vaker zien we ook bruinvissen, een hele ervaring voor jong en oud.

Vergeet je camera niet!

Tijdens de natuurrondvaart is er van alles te beleven. Dankzij de aanwezigheid van zout water en de afwisseling van eb en vloed, leven er in en rondom de Oosterschelde duizenden soorten vogels, planten en dieren. Maar er is nog meer: zo zie je aan je linkerhand een zeilboot kruisen en aan je rechterhand kijk je naar de karakteristieke Plompe toren. We varen ook langs de Schelphoek en de Stormvloedkering. Vergeet je camera niet mee te nemen! Onze gids vertelt je er alles over.

Tip

Wil jij een plek reserveren op de MS Onrust maar is het buitendek al volgeboekt? Boek dan binnen een plekje! We begrijpen dat je ook graag buiten zou willen zijn; dat kan gelukkig ook. Neem plaats op de bankjes in de gangboorden of kijk over de reling van het schip. Er is ruimte genoeg om te genieten van de Oosterschelde!

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij