Naar overzicht

Oosterscheldeweek natte laarzentocht schorren van Rumoirt

Met de kids Met natuurgids Oosterscheldeweek
  • morgen
  • Volwassenen €10,00 p.p., kinderen (vanaf 8 jaar) €5,00 p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen nemen gratis twee kinderen tot 16 jaar mee. Je vindt je donateursnummer op je donateurspas.
Bekijk in Google Maps

Een echte ‘Zeeuwse Zilte Belevenis’ die je met al je zintuigen zult ervaren.

Dit belooft een leuke, leerzame ochtend door de slikken en schorren van Rumoirt te worden! De gids vertelt over de natuur en voert je via de schapenpaadjes door de Zeeuwse geschiedenis van dit fascinerende gebied.

We ronden de wandeling af met de Oosterscheldebingo en een leuke boek-prijs!

Versnapering

Bij terugkomst is er bij de Eendenkooi koffie met een kooikersgebakje en voor de kinderen een sapje met versnapering. Je kunt de expositie bekijken, er is een filmpresentatie en in de kapschuur is een verkooppunt met biologische producten.

Draag laarzen en bedekte kleding die vies mogen worden. De hond kan niet mee.

Afgaand tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij