Naar overzicht

Rondje Oosterschelde varen

Met de kids Op het water
  • Roompot Beach Resort, Mariapolderseweg 1, Kamperland
  • 12,50
Bekijk in Google Maps

Rondje Oosterschelde

Op woensdag in de maanden juli en augustus is het mogelijk een 3 – 3,5 uur durende tocht over de Oosterschelde te maken. Dit is mogelijk vanuit Zierikzee en   Roompot Beach resort in Kamperland. Het vakantie park is vrij toegankelijk. Gratis parkeren bij de boot.

Deze rondvaarten worden met de Frisia 2 gevaren, en zijn niet rolstoel geschikt.

Zierikzee is een oude stad van ongeveer 600 jaar oud. Dit kunt u mooi zien aan de binnenstad met veel oude gebouwen. Zierikzee heeft heel veel leuke kleine winkeltjes, maar ook de grotere winkel ketens zoals Xenos, Kruidvat en Hema kunt u hier terug vinden.

In de zomer bruist Zierikzee van gezelligheid. Een plaatsje waar vele toeristen en dagjes mensen komen.  Horeca en terrassen in overvloed.

Op woensdag is het snuffelmarkt in Zierikzee. Buiten dit vast evenementen is er veel te beleven kijk hier voor de actuele evenementen in Zierikzee.

De Oosterschelde is het grootste Nationaal Park van Nederland, bij laag water liggen er zeehonden op de zandbanken te rusten. Op de diepere plaatsen van de Oosterschelde zien we regelmatig vinnetjes van de bruinvis de Nederlandse dolfijn boven komen. Vele watervogels, zoals Lepelaar en Aalscholver kunnen we zien tijdens de tocht in de buurt van de boot. Een vaartocht geschikt voor de natuur en rust genieter. Deze tocht is geen zeehonden safari, het is wel mogelijk dat er bij laag water een enkele zeehond op de Roggeplaat ligt

Tijdens deze vaartocht varen we 2x onder de Zeelandbrug door. We zien ook de stormvloedkering en het werkeiland Neeltje Jans liggen.

 

Afvaarttijd

Kamperland, Roompot Beach Resort 11.00 uur en 14.30 uur

Vertrek Zierikzee 13.00 uur en 16.00 uur

De boot ligt van 12.30 uur – 13.00 uur en van 15.50 uur – 16.00 uur stil in Zierikzee, om gasten op / af te laten stappen.

Aan boord zijn een beperkt aantal plaatsen voor fietsen, enkele reis met fiets is mogelijk, gelieve dit bij opmerkingen door te geven.

Het is mogelijk de vaartocht 11.00 uur op Kamperland Roompot Beach resort te boeken, en 16.00 uur de boot vanuit Zierikzee terug te nemen, zodat u enkele uren in Zierikzee kunt verblijven.

 

 

Kostprijs: klik hier

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij