Naar overzicht

Oosterscheldeweek smakelijke wandeling langs de Koudekerkse inlaag

Met natuurgids Proeven Oosterscheldeweek Met de kids
  • middag
  • Parkeerplaats Plompe Toren
  • € 15,00 leden € 10,50 kinderen € 7,50 leden € 5,25
Bekijk in Google Maps

Aan de Zuidkust van Schouwen krijgt de natuur volop de ruimte om zich te ontwikkelen. Met ruim 1300 hectare zilte natuur is er een prachtige parelsnoer aan nieuwe natuur aangelegd voor vogels als de scholekster, kluut en tureluur. Zilte planten als zeekraal en klein schorrenkruid gedijen er prima en laten in augustus hun prachtige rode kleur schitteren.

Strijd tegen het water

Tijdens de wandeling neemt de Natuurmonumentengids je mee in de geschiedenis van de strijd tegen het water, die het landschap grotendeels heeft bepaald. Verschillende dorpen zijn in de loop der eeuwen verzwolgen door het water. Deze verdronken dorpen vormen een markant onderdeel van de geschiedenis, en komen in tal van verhalen weer tot leven.

Zilte zaligheden

Tijdens een avontuurlijke wandeling langs de Koudekerkse Inlaag komen de geuren van Zeeuwse lekkernijen je al tegemoet. Onze natuurkok serveert verschillende Zeeuwse zaligheden, vers en puur natuur. Geniet in alle rust van de kleine Zeeuwse hapjes met het geluid van talloze kustvogels op de achtergrond.

Tips van de boswachter:

  • Neem een verrekijker mee om de dieren van dichtbij te zien;
  • Draag bij voorkeur een lange broek om een tekenbeet te voorkomen. Check je lichaam na afloop voor alle zekerheid op eventuele teken;
  • Voor een toiletbezoek kun je voor aanvang of na afloop terecht bij de openbare toiletten bij restaurant Het Oliegeultje (Havenplateau1, 4328 NT Burgh-Haamstede/ Burghsluis)
Afgaand tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij