Naar overzicht

Oosterscheldeweek “Walvisjacht”

Op het water Oosterscheldeweek Special
  • Tholen
  • 195,00
Bekijk in Google Maps

Twee dagen op jacht naar een mooie foto van de Bruinvis

In het Nationaal Park Oosterschelde huist een populatie van ca 60 Bruinvissen. Dat aantal blijft redelijk constant. Het kenmerkende van de Bruinvis is dat ie niet bruin is en ook geen vis. Het zijn grijze zoogdieren die nog het meest lijken op kleine (ca 1.50 meter) dolfijnen. Het is een feest om ze te zien maar je hebt er wel geduld voor nodig. Er zijn een paar hotspots waar ze meer dan gemiddeld voorkomen. De belangrijkste hotspot is voor het havenkanaal naar Zierikzee. Daar is zelfs een Bruinvisluisterpost ingericht. Vandaar dat Zierikzee het doel is van deze twee-daagse tocht.

Klik voor meer informatie op de direct aanmelden button.

Afgaand tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij