Naar overzicht

Zomerzeilen op de Oosterschelde

Op het water Lekker actief
  • Haven Wemeldinge
  • 45,00
Bekijk in Google Maps

Zeilen op de Oosterschelde

Tijdens de zomerperiode 2023 (van 3 juli t/m 26 augustus) vaart Sailforce iedere dinsdag, woensdag en donderdag vanuit de jachthaven van Wemeldinge om 14:00 uur. Ook kun je op vrijdag en zaterdag om 19:00 uur een avondtocht mee zeilen (sunset sailing)

De tijdsduur is 2 uur en zeilervaring is niet nodig. Schipper Marco neemt je mee op de Oosterschelde op een modern kajuitzeiljacht. Ervaar zelf zeilen, sturen en natuurlijk ook de prachtige natuur om je heen. Actief meehelpen of relaxed genieten, het kan en mag allemaal aan boord bij SailForce! Gratis drankje aan boord.

Meer informatie zie de direct aanmeld button

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij