Recreatie

De Oosterschelde is een aantrekkelijk recreatiegebied vanwege het dynamische landschap van eb en vloed, de onderwaterflora en -fauna, de binnendijkse natuurgebieden, het schone zwemwater, de vaarmogelijkheden, de rust en de ruimte.

 

Het is een belangrijk duiksportgebied dankzij de interessante onderwaterflora en -fauna. Gedurende het hele jaar nemen rond de 850.000 duikers een kijkje onder water. Sportvissers beoefenen hun sport zowel vanaf de oever als vanuit sportvisbootjes. 

 

Fietsen op sterrenniveau doe je in Zeeland. Hier fiets je op de grens van land en water. Met uitzicht op zee, op de dijken en zeeweringen. Je ziet de zeeschepen aan je voorbij trekken terwijl je aan de andere kant het Zeeuwse achterland ziet. Mede hierdoor is Zeeland benoemd tot een 5-sterren fietsprovincie. Dat is het hoogst haalbare niveau voor een fietsprovincie.

 

De Zeeuwse keuken is eerlijk en direct uit zee. Veel komt rechtstreeks uit de Oosterschelde. Mossels kun je hier bijna het hele jaar krijgen. De Oosterscheldekreeft is tussen begin april en half juli op z’n best.

 

Recreanten bezoeken restaurants, hotels, rondvaartboten, zeilboten, campings, duikcentra, viswinkels, etc. en leveren daardoor een belangrijke bijdrage aan de Zeeuwse economie.