Naar overzicht

Dagje naar Zierikzee vanuit Sint-Annaland

Met de kids Op het water
  • Sint-Annaland
  • 12,50 enkele reis p.p. Kinderen 8,50 enkele reis p.p.
Bekijk in Google Maps

Bezoek aan Zierikzee vanuit Sint-Annaland

Op dinsdag in de maanden juli en augustus is het mogelijk naar Zierikzee te varen  vanuit Sint-Annaland.
Zierikzee is een oude stad van ongeveer 600 jaar oud. Dit kunt u mooi zien aan de binnenstad met veel oude gebouwen. Het historische stadje heeft heel veel leuke kleine winkeltjes, maar ook de grotere winkel ketens zoals Xenos, Kruidvat en Hema kunt u hier terugvinden.

In de zomer bruist het van gezelligheid. Een plaatsje waar vele toeristen en dagjes mensen komen. Horeca en terrassen in overvloed. De winkels zijn op zondag gesloten.

Er zijn bijna dagelijks evenementen: kijk hier voor de actuele evenementen.

Voor de fietsliefhebber is het mogelijk de fiets mee aan boord te nemen (beperkt ruimte) en een mooie fietstocht over Schouwen Duiveland te maken. Gelieve dit vooraf te reserveren. Duur van de oversteek is 1,5 uur. Enkele reis is mogelijk. Wenst u fiets mee te nemen of enkele reis te boeken, gelieve dit bij opmerkingen door te geven.

In de maanden  maart t/m december wordt er regelmatig naar Zierikzee gevaren voor groepen en busreizigers. Wenst u  mee te varen, neem dan telefonisch contact op over de mogelijkheden. Eventueel combinatie met een zeehonden-safari is dan mogelijk. tel 06-53 47 03 30

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij