Naar overzicht

Het geheim van de Eendenkooi

Met de kids Met natuurgids Special
  • morgen
  • 10.00
Bekijk in Google Maps

Ben je geïnteresseerd in een demonstratie van het kooikerhondje? Dan is dit een unieke kans. Wandel met de kooiker en haar hondje in stilte door de kooi-jungle, bezoek de expositie in het bezoekerscentrum en leer van alles over de natuur.

Het excursiearrangement bestaat uit een stilte-wandeling door de kooi-jungle, uitleg over de natuur, een natuurfilm en expositiebezichtiging in het kleine bezoekerscentrum. Inclusief koffie/thee en kooikersgebakje. Voor kinderen appelsap en een versnapering.

Naast de grote cultuurhistorische waarde, vertegenwoordigt de kooi belangrijke natuurwaarden. Hier leer je van alles over tijdens deze unieke excursie.

Draag bedekkende kleding om je te beschermen tegen teken.

Op 5 mei exposeert de Thoolse schilderes Wilma Hartog haar natuur-aquarellen onder het thema: ‘Vrij als een vogel’. Tijdens deze excursie memoreren we de oorlogsjaren met de impact die het had op de natuur en het landschap in Zeeland.

Startpunt

Navigeer naar Noordweg 51, 4675 RN Sint Philipsland. U parkeert uw auto of fiets gratis op het terrein, waar de kooiker klaar staat om u te ontvangen.

Bereken je route 

Inlichtingen 
Het telefoonnummer van de kooiker is 06-51569787.

Tarieven

Volwassenen €10,00 p.p., kinderen van 4 tot 16 jaar €5,00 p.p.

Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en 50% korting voor twee kinderen tot 16 jaar. Je vindt je donateursnummer op je donateurspas.

Het maximale aantal voor een reservering is 7 personen. Kom je met meer dan 7 personen? Vraag dan een excursie op maat aan.

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij