Naar overzicht

Oosterscheldeweek natuurrondvaart langs de zeehonden

Op het water Oosterscheldeweek Met de kids
  • Burghsluis
  • 20,95
Bekijk in Google Maps

De natuur op en rond de Oosterschelde

Er is verrassend veel moois te ontdekken op de Oosterschelde. Het is niet voor niets het grootste Nationaal Park van Nederland. Stap aan boord en ervaar de Oosterschelde zelf!

De natuur laat zich niet sturen, maar weet wel dat zeehonden tijdens laagwater graag op de zandbanken liggen. Even lekker bijkomen van het jagen. Daarom vertrekt de natuurrondvaart tijdens laagwater. Steeds vaker zie je ook bruinvissen, een hele ervaring voor jong en oud.

Vergeet je camera niet!

Tijdens de natuurrondvaart is er van alles te beleven. Zo zie je aan je linkerhand een zeilboot kruisen en aan je rechterhand kijk je naar de karakteristieke Plompe Toren. Je komt langs de Schelphoek en de Stormvloedkering. Vergeet je camera niet mee te nemen! De gids vertelt er alles over.

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij