Naar overzicht

Oosterscheldeweek wandeling door het openluchtmuseum van Zeeland

Oosterscheldeweek Met de kids Met natuurgids
  • middag
  • Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar. Je vindt je donateursnummer op je donateurspas.
Bekijk in Google Maps

De Yerseke Moer is een natuurparel en tegelijkertijd één van de oudste landschappen van Zeeland.

Het weidegebied van de Yerseke Moer wordt wel het openluchtmuseum van Zeeland genoemd. Sporen van natuur en cultuur van de laatste 2000 jaar worden weerspiegeld in een bijzondere flora en fauna.

Onze gids kent dit gebied als geen ander en weet je alles te vertellen over de invloed van de zee en het menselijk gebruik op natuur en landschap.

Startpunt

De excursie begint bij het werkschuurtje aan de Reeweg. Vanaf de Kanaalweg die langs het gehucht Vlake loopt, de 2e weg rechts, Schelvrijwegeling. De eerste weg rechts is de Reeweg. Direct om de hoek bevindt zich het werkschuurtje met aan de voorzijde een infobord over de Yerseke Moer.

Het kan behoorlijk drassig zijn dus trek laarzen aan. De hond kan niet mee.

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij