Naar overzicht

Oesterscheldetour

Met natuurgids Proeven
  • Camping De Zeester
  • 35,00
Bekijk in Google Maps

Wist je dat de de Oosterschelde een nationaal park en tegelijkertijd één van de schoonste wateren van Europa is? Het wemelt er van de zeldzame vogels, vis, schaal- en schelpdieren. Ook de smakelijke Creuse-oester doet het er erg goed en niet alleen op de percelen en oesterbanken van Yerseke! Ik neem je graag mee op een zoektocht naar dit heerlijke zeebanket en laat je de beste spots op de Zeeuwse eilanden ontdekken. En ja, rapen mag gewoon, want de Japanse of Portugese Creuse-oester gedijt zo goed in het wild, dat er geen verbod meer is op de wildpluk. Natuurlijk moet je wel goed weten wanneer en waar je zoekt en wat je raapt. En daarom begeleid ik jou op deze Oesterschelde Experience!

 

Op geschikte dagen in het weekend spreek ik graag met je af op de perfecte vrije oesterlocaties aan de Oosterschelde. Daarvan weet ik zeker dat daar oesters van goede kwaliteit zijn. Na een stevige introductie, laat ik je zelf aan de slag gaan met het rapen, selecteren en openmaken. Ik geef je ook tips hoe je de oesters het beste kunt bereiden.

Tot gauw, Robert Bot

Afgaand tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij