Naar overzicht

Vroege vogel excursie

Lekker actief Met de kids Met natuurgids
  • morgen
  • Campweg 5 Sint Philipsland
  • Volwassenen: €7,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 3,50 p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en nemen gratis twee kinderen tot 16 jaar mee. Je vindt het donateursnummer op je donateurspas.
Bekijk in Google Maps

Over de excursie

Vroege Vogels opgelet! Ontdek het prachtige natuurgebied Slikken van de Heen bij zonsopgang en ervaar hoe de natuur om je heen ontwaakt. Zangvogels staan centraal in deze unieke ochtendexcursie die ongeveer 2,5 uur duurt. Vergeet je verrekijker niet en trek stevige schoenen of laarzen aan die nat en vies mogen worden.

De Slikken van de Heen, een voormalig getijdengebied, is nu een prachtige wildernis met zoetwater. Grote grazers zorgen voor een open en gevarieerd landschap waarin prachtige doorkijkjes afgewisseld worden met dichte bosschages. De voormalig getijdengeulen zorgen voor robuustheid in het terrein wat de excursie tot een ware ontdekkingstocht maakt.

Het gebied kan er nat zijn dus draag goede waterdichte schoenen of laarzen.

Foto: Frans Tijink

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij