Naar overzicht

Paaswandeling slikken van de Heen

Met natuurgids
  • middag
  • Rilland, Rattekaai
  • Volwassenen: €6,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 3,00 p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en nemen gratis twee kinderen tot 16 jaar mee. Je vindt het donateursnummer op je donateurspas.
Bekijk in Google Maps

Over de excursie

Op Tweede Paasdag struint jong en oud door de Slikken van de Heen. Trek je laarzen aan en volg de gids die alles weet te vertellen over dit gebied en over de dieren die er leven, zoals konikpaarden, rode geuzen en natuurlijk de wisenten. En als je heel veel gelukt hebt, dan kom je ze misschien wel tegen!

Tijdens de tocht van 2 uur wordt er regelmatig gestopt wat te vertellen. Door het ruige karakter van het gebied is het niet geschikt voor kinderwagens.

Het gebied kan er nat zijn dus draag goede waterdichte schoenen of laarzen.

 

Foto: Frans Tijink

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij