Gastheernetwerk

Het gastherennetwerk van Nationaal Park Oosterschelde telt op dit moment ruim 50 recreatie-  en horeca ondernemers en jachthavens. Dit netwerk is hecht, actief en goed geïnformeerd. Gastheren zetten zich actief in om samen met elkaar en met ons dit prachtige gebied op de kaart te zetten.

Ondersteuning

Het gastheernetwerk wordt vanuit IVN Zeeland in opdracht van Nationaal Park Oosterschelde het hele jaar door ondersteund; met wetenswaardigheden voor de gasten, informatie over ontwikkelingen in het gebied, exclusieve brochures, vlaggen, etc. Ook worden twee maar per jaar netwerkbijeenkomsten gehouden waarvan er minimaal één bezocht dient te worden.

Cursus

De cursus bestaat uit een viertal middagen (5 en 19 nov, 3 en 10 dec.) Een cursusmiddag (13.00 – 17.00 uur) is opgebouwd uit een deel theorie binnen en een deel buiten in het veld. Dit om uit eerste hand zelf de natuur, het landschap en de cultuurhistorie te ervaren. Ook zijn er verschillende thuiswerkopdrachten om nog verder het gebied te leren ontdekken. Om gastheer te worden dient u tenminste drie van de vier bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Kosten

Dankzij de Provincie Zeeland kunnen we deze cursus voor € 95,- per persoon aanbieden. Er kunnen maximaal 2 personen per onderneming aansluiten. Inschrijven kan via onderstaand formulier (per persoon). Ruim voor de start van de cursus krijgt u aanvullende informatie van ons over de cursuslocaties, excursies en opdrachten.

Inschrijving cursus gastheerschap NP Oosterschelde 2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.
Afgaand tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij