Etappe Neeltje Jans

Op 4 augustus kan je meedoen met het opruimen van het strand bij Neeltje Jans (5km) op. Start is in strandpaviljoen Atlantis om 10.00. Daar wordt kort verteld hoe de dag eruitziet. Daarna samen op pad en en wordt al het afval opgeruimd. Deze etappe loopt over het Groene Strand en een naaktstrand.

Rond 13.00 lunchpauze op het strand waarbij je je eigen meegenomen lunch kan nuttigen. Rond 15.00 weer terug bij strandpaviljoen Atlantis en eindigt de etappe.

Wees er snel bij, want er is maar beperkte plek. Is de etappe waar jij je voor wilt inschrijven vol? Houd de website dan in de gaten. Het kan zijn dat er weer plekken vrijkomen.

Hier meer informatie en aanmelden.

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij