Onderwijs Strandjes Opruimen

Lesmateriaal voor het basisonderwijs

Ontdekkend leren op en rond de Oosterschelde. Dat kan met ons onderwijsaanbod: de doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8 met verschillende leskisten en activiteiten. De meeste voor buiten, een paar voor binnen. De leerlingen gaan aan de randen van de Oosterschelde op onderzoek uit. Stranden, getijdenbakken en dijken bieden een fantastisch buitenlokaal om op ontdekkingstocht te gaan.

 

Interesse in ons onderwijsprogramma? Neem dan contact op met het dichtstbijzijnde natuureducatiecentrum:

Uitgelicht: vaartocht groep 5/6

De Oosterschelde beleven vanaf het water, een onvergetelijke leuke en leerzame ervaring. Vanuit de haven van Burghsluis of de Bergsediepsluis is er een varend programma voor leerlingen van groep 5 en 6. De tocht gaat onder andere langs de zeehonden en met veel geluk zien ze ook nog een bruinvis!

Wil je weten hoe docenten en leerlingen de vaartocht beleven? Bekijk het filmpje!

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij