Naar overzicht

Beleef de Nacht van de Nacht bij het Dijkhuisje!

Met de kids Met natuurgids Special
  • avond
  • Keihoogteweg, Wissenkerke
  • gratis
Bekijk in Google Maps

Beleef de nacht bij Dijkhuisje in Nationaal Park Oosterschelde!

Tijdens de Nacht van de nacht kun je samen met gidsen van Nationaal Park Oosterschelde op zoek naar het nachtelijk leven rondom het dijkwachtershuisje in het Nationaal Park. Dit buitendijks gelegen huisje was jarenlang de uitvalsbasis van menig man die in weer en wind de dijk in de gaten hield. Ook nu heeft het af en toe nog deze functie.

Rondom het huisje is het nog echt donker en kun je bij helder weer genieten van een prachtige sterrenhemel. Tijdens deze avond gaan we ook opzoek naar late nachtvlinders, sterrenkijken en wie weet horen we een vleermuis met de bat-recorder!

Aanmelden hoeft niet. Kom gezellig langs en ervaar deze unieke beleving!

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij