Naar overzicht

Kom naar de Detawagen

Met de kids Met natuurgids
  • hele dag
  • Parkeerplaats Plompe Toren
  • gratis
Bekijk in Google Maps

Luister naar verhalen van de Deltawachters, kijk door een telescoop naar zeehonden, haal je onderwaterbrevet of speel Onderwatermemory XL. In de Deltawagen bij de Plompe Toren duik je in de wondere onderwaternatuur van de Oosterschelde!

De Deltawagen is elke dag open van 1 juni tot en met 15 september van 10 tot 17 uur.

Om de rijke onderwaterwereld van de Oosterschelde in de harten te laten sluiten bij bezoekers, staan er in de zomermaanden Deltawachters bij de prachtige beschilderde caravan. Stel een vraag aan de Deltawachter, doe kids-opdrachten aan de OERRR-tafel en haal je onderwaterbrevet of kijk naar zeehonden door de telescoop. Wandelend, met de fiets of auto; bij de Deltawagen is genoeg te beleven!

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij