Naar overzicht

Zeehonden safari vanuit Sint-Annaland (Niet rolstoel geschikt)

Op het water Met de kids
  • Boulevard 3, Sint-Annaland
  • 17,50
Bekijk in Google Maps

Zeehonden van dichtbij bekijken?

Op de Oosterschelde is een groep zeehonden komen liggen, deze liggen op een zandbank welke 5 uur per getijde boven ligt. In de buurt van de zandbank is gepaste stilte gevraagd zodat de zeehonden tot ongeveer 50 meter benaderbaar zijn. Teveel geluid veroorzaakt onrust bij de groep.

Alle zeehondensafari tochten zijn rond laag water gepland, waardoor we voor 99% zeker zeehonden zien.

Tijdens de vaartocht is bar en keuken geopend. Wegens de enorme belangstelling voor de zeehonden-safari tochten is het noodzakelijk vooraf uw tickets te reserveren.

Het is verstandig tijdig naar Sint-Annaland te komen, parkeren is gratis bij de boot. De boot is 30 minuten voor afvaart geopend. U mag alleen Parkeren in de parkeervakken. Zijn deze vol, is er op slechts 100 meter afstand naast Boulevard Mariteam een groot parkeerterrein. Ook hier mag u gratis parkeren. Wij hebben geen kassa aan de wal, u kunt in de boot afrekenen.

De boot vertrekt op tijd, indien u 5 minuten voor afvaart niet aanwezig bent, behouden wij het recht de door u gereserveerde tickets aan wachtende gasten aan te bieden.

Prijs:

€ 14,00 voor kinderen 4 t/m 11 jaar

€ 17,50 vanaf 12 jaar

€ 3,00 Hond

 

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij