Beleef de vogeltrek

Het is goed vogelen zo in het vroege voorjaar! De wintergasten zijn er nog volop: brandganzen, rotganzen, smienten en wintertalingen bijvoorbeeld. De trekvogels keren weer terug uit verre oorden en gaan op zoek naar plekken om te broeden. We maakten een lijstje met de leukste vogelplekken voor je.

Ontdek meer

Overnachten in Nationaal Park Oosterschelde

Verblijf je langer in Nationaal Park Oosterschelde en zoek je een camping, b&b of hotel om te overnachten? Hier vind je onze Gastheren: recreatieondernemers die zich inzetten voor de natuur van Nationaal Park Oosterschelde en hun gasten er graag meer over vertellen.

Ontdek onze gastheren

Met het gezin op pad

Bezoek je het park samen met kinderen? We maakten een lijstje voor je met de vijf leukste activiteiten voor gezinnen.

Ontdek meer

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij