Naar overzicht

Het geheim van de eendenkooi

Met de kids Met natuurgids Special
  • morgen
  • Volwassenen € 10,00 p.p., kinderen 4 tot 16 jaar € 5,- p.p. Donateurs op vertoon pas 50% korting.
Bekijk in Google Maps

Ben je geïnteresseerd in een demonstratie van het kooikerhondje? Dan is dit een unieke kans. Wandel met de kooiker en haar hondje in stilte door de kooi-jungle, bezoek de expositie in het bezoekerscentrum en leer van alles over de natuur.

Het excursiearrangement bestaat uit een stilte-wandeling door de kooi-jungle, uitleg over de natuur, een natuurfilm en expositiebezichtiging in het kleine bezoekerscentrum. Inclusief koffie/thee en kooikersgebakje. Voor kinderen appelsap en een versnapering.

Naast de grote cultuurhistorische waarde, vertegenwoordigt de kooi belangrijke natuurwaarden. Hier leer je van alles over tijdens deze unieke excursie.

Draag bedekkende kleding om je te beschermen tegen teken en trek wandelschoenen aan.

Afgaand tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij