Naar overzicht

Proeven van Zeeuwse Zilte Zaligheden

oesters eten oosterschelde
Lekker actief Proeven Met de kids Zelf eropuit
  • hele dag
  • Gratis

De Oosterschelde biedt niet alleen aan vogels een rijke dis, ook wij kunnen er van proeven. Oesters, mosselen en alikruiken (krukels op zijn Zeeuws), het ligt er letterlijk voor het oprapen.

Een eigen maaltje bij elkaar scharrelen mag in dit kwetsbare natuurgebied, wat natuurlijk heel bijzonder. Dus doe dit met zorg.

Deze zaligheden delen we wel met een heleboel vogels of ze liggen op plekken waar de vegetatie niet tegen betreding kan. voor dit prachtige natuurgebied.

Tip:

Rondom de Oosterschelde liggen kleine strandjes, hier mag je komen. Langs de randen van de strandjes aan de voet van de dijk liggen vaak oesters en krukels.

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij