Naar overzicht

Zeekajakvaren langs Noord-Beveland; thema trekvogels

Special Op het water Met natuurgids Lekker actief
  • Kamperland
  • € 90,00
Bekijk in Google Maps

Zeekajakken langs Noord-Beveland met speciaal aandacht voor de trekvogels op deze internationale dag van de trekvogel. Extra leuk; je krijgt gratis het boek Water & Wadvogels van de Oosterschelde geschreven door Chiel Jacobusse.

De start is op een nostalgisch klein strandje dichtbij de Oosterscheldekering en peddelen met de vloed naar het oosten. Na circa anderhalf uur varen langs de dijk van Noord-Beveland pauzeer je op een strandje en wacht je tot het getij keert en je ’terugbrengt’ naar het beginpunt. Een schitterende tocht voor wie de Oosterschelde op een andere manier wil ervaren.

Voor meer informatie klik op de direct aanmelden button.

Afgaand tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij