Naar overzicht

Beklim de Prunjeberg

Lekker actief Zelf eropuit
  • hele dag
  • Wandelpad start einde parkeerplaats.
  • Gratis
Bekijk in Google Maps

Midden in de brakke moerasgebieden van de Zuidkust van Schouwen (tussen Zierikzee en Serooskerke) ligt een voormalige vuilnisbelt als grote bult in het landschap.

Wandelpad

Via een goed begaanbaar wandelpad loop je alsmaar omhoog tot een informatie- en uitkijkpunt. Vooral de dijkdoorbraak van de Watersnoodramp in 1953 kan je vanaf daar goed zien. Het hele jaar door zitten in het gebied rondom veel vogels. Wat je er allemaal kan zien staat op verschillende informatiebordjes met leuke tekeningen ter illustratie.

Neem de tijd om goed rond te kijken. Je zal verrast worden wat je allemaal kan zien. En vergeet vooral je verrekijker niet mee te nemen.

 

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij