Naar overzicht

Slikscharrelen

Slik
Lekker actief Met de kids Met natuurgids
  • Rilland, Rattekaai
  • Leden € 7,00 Niet leden € 10,00 Kinderen leden € 3,50 niet leden € 7,00
Bekijk in Google Maps

OERRR slikscharrelen

Ga mee op avontuur over de bodem van de zee. Ontdek wat er allemaal leeft in en op de schorren en slikken van de Oosterschelde!

Trek je laarzen aan, doe je oude kleren aan en scharrel met ons mee door het Verdronken Land van Zuid-Beveland. We vertellen je over de verdronken dorpen en over de mensen die hier vroeger leefden. Nu leven er allerlei planten en dieren. We gaan op zoek naar kwallen,  vogels, zeekraal en krabben! Wie weet wat we nog meer vinden! Je komt van alles te weten over eb en vloed, over wind en water en hoe het komt dat dit land er zo uit is komen te zien. Het gaat in ieder geval een avontuurlijke tocht worden…

Deze kinderactiviteit is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Ook ouders zijn welkom en kunnen zich hier voor aanmelden!

Tips van de boswachter:

  • Trek laarzen aan
  • Trek oude kleren aan
  • Neem je verrekijker mee
  • Deze tocht gaat door geulen en over slikken en schorren. Om deel te nemen is het belangrijk om goed ter been te zijn. Daarbij is een goede conditie belangrijk.

Routebeschrijving

Haven Rattekaai is te bereiken vanaf de snelweg A58 via afslag 31 (Rilland). Volg de borden Tholen tot de eerste rotonde, neem hier de derde afslag. Neem hierna de eerste afslag links de Middenhof in. Volg de weg ter hoogte van de buurtschap naar rechts. Rijd deze helemaal uit tot de weg op de zeedijk omhoog gaat. Houd bij de dijkverhoging rechts aan. Via de kleine buurtschap bereik je na een paar honderd meter Haven Rattekaai. Bekijk hier de route op de kaart.

 

Opkomend tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij