De vogeltrek is misschien wel één van de boeiendste verschijnselen in onze natuur. Vogels trekken het liefst over land, en juist op de grens tussen water en land is veel voedsel te vinden. Niet gek dus, dat veel trekvogels graag Nationaal Park Oosterschelde aan doen om even bij te tanken.

Tijdens deze dag is ons Dijkhuisje aan de Keihoogteweg bij Wissenkerke van 11.00 tot 16.00 uur open en kan je er van alles over zien en beleven. Onze Oosterscheldegids neemt je mee in zijn verhalen. Er staan opgezette vogels die je mag aaien, een telescoop en verrekijkers om de vogels van dichtbij te zien en leuke zoekkaartjes waar je zelf mee op pad kunt.

Loop dus gezellig even binnen!

Nog meer vogels spotten

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer vogels spotten? Om de hoek in de inlaag (Keihoogte) ligt een vogelkijkhut. Als je er stilletjes naartoe loop en heel voorzichtig de luikjes open doet kan je de vogels van heel dichtbij zien. Zo dichtbij dat je geen verrekijker nodig hebt.

Onderstaande gebieden staan hoog op de lijst van vogelspotters:

Afgaand tij

Hoe ontstaat het getij?

In ruim zes uur wordt het vloed – het water wordt hoger, daarna wordt het in dezelfde tijd eb – het water wordt weer lager. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water op aarde.

 

De maan trekt als het ware aan het water, waardoor het water in de zeeën een bepaalde kant op beweegt. De aarde draait om haar eigen as en om de zon heen. Daardoor is de plek waar de maan het sterkst aan het water trekt telkens verschillend.

 

Bekijk het WERKELIJKE GETIJ en UITLEG.

Meer weten?

Meer over het Getij