Op zeehonden safari

Niets is leuker dan zelf zeehonden te zien. Dat kan in de Oosterschelde heel goed bij laag water. Dan liggen ze te zonnen en rusten op zandbanken, vlak bij een geul. De favoriete plekken waar ze rusten zijn op de Roggenplaat en op de kop van de Vondelingsplaat.

 

Verschillende rondvaartboten van klein tot groot varen het hele jaar door naar de zeehonden. Ze zijn vanaf de boot goed te zien zonder dat ze verstoord worden. Op de kaart met alle activiteiten onder het icoon varen staan ze vermeld.

 

Op eigen zeehondensafari

Ook vanuit een eigen boot is het een prachtig gezicht om de zeehonden op de plaat te zien liggen. Houdt Als een afstand vanaf de boot tot de zeehonden van 60 meter aan, dichterbij worden ze onrustig. Blijf wel attent hoe ze reageren, door omstandigheden kan het zijn dat ze wat verstoringsgevoeliger zijn, neem dan rustig een beetje meer afstand.

 

Vaar er ook nooit recht op af, maar erlangs zodat ze u niet als bedreiging zien. Zorg verder dat het stil aan boord is. Op deze manier kunt u met veel plezier van de zeehonden genieten en met u vele anderen.

 

Grijze en gewone

Er komen twee verschillende soorten zeehonden in de Oosterschelde voor. Het verschil kun je goed zien aan hun kop. De gewone is wat kleiner en heeft een platte snoet. Ze hebben een lievere uitstraling. De grijze heeft meer een kop die op een hond lijkt met een langere neus. Ze zijn ook een stuk robuuster en groter. Er zitten het hele jaar door tussen de 125 - 150 zeehonden in de Oosterschelde.

 

Al zien zeehonden er lief uit ze zijn het niet. Ze zijn geduchte jagers en hebben hele scherpe tanden.