Buitenlesdag langs de Oosterschelde

Voor een aantal leerlingen was het afgelopen dinsdag genieten geblazen! Zij konden tijdens de Nationale Buitenlesdag genieten van een leuke les aan Nationaal Park Oosterschelde.

 

Dankzij de hulp van NME-centra konden verschillende scholen kiezen uit een leerzame, maar vooral leuke les aan de Oosterschelde. Zo konden leerlingen het strand en slik afstruinen naar beestjes, wieren of schelpen. Werd er meer verteld over de vogels tijdens het vogel spotten en konden jonge talenten het beeld proberen te vangen van de Oosterschelde met een schilderles.

 

De leerlingen, maar ook de juffen, meesters en helpende ouders hebben zichtbaar plezier in de activiteiten. Al snel wordt er bij het zoeken op het strand enthousiast naar elkaar geroepen door de kinderen. “Ik heb een krab gevonden!” roept de ene, terwijl een ander zegt: “Kijk mijn broek dan! Die is helemaal nat geworden.” Waarop een andere jongen een opmerking maakt: “Als ik thuis niet nat of vies mag worden, dan maar op school!” Het gaat zo nog een tijdje door en of het nu aan het weer ligt of de Nationale Buitenlesdag het was een mooie dag voor iedereen.

Sommige juffen en meesters gaven zelfs aan vaker naar de mogelijkheden te kijken om een buitenles te organiseren aan de Oosterschelde. Wie weet, zie je binnenkort dus meer scholieren rekenen met schelpen of dingen die ze zien opnoemen in het Engels.