Er op uit!

Het hele jaar door kan je het Nationaal Park ontdekken en beleven. Vanaf het water je verwonderen over de veelheid aan vogels die op de droogvallend platen hun maaltje bij elkaar zoeken. Ook zeehonden maken gebruik van de droogvallende platen om te rusten en hun jongen te zogen. Helemaal leuk als je onverwacht een bruinvis net boven het water uit ziet komen.

 

Struinen op de strandje met tussen de stenen poeltjes met onverwachte ontmoetingen met krabbetjes, garnaaltjes en misschien wel een anemoon. Fietsen geeft een afwisselend beeld van de binnen- en buitendijkse natuur. De wandelroutes door de duinen op Neeltje Jans of het krekengebied van Ouwerkerk en de Schelphoek laten weer een hele andere wereld zien.

 

Daarnaast worden er in de zomermaanden allerlei activiteiten aangeboden die je weer op een andere manier het gebied laten ervaren. Of het nu de smaakpapillen zijn met een wierensafari, mosseltour of oesterproeverij. Natuurvaartochten op een kleine of grote rondvaartboot of met een zeil. Een wandeltocht door slik en schor of de inlagen. Jutten of sleepnetvissen op het strand. Allemaal het ontdekken waard.

 

En nog veel meer! Kijk op onze Ontdekkaart.

 

P.S. Van zaterdag 3 tot en met 10 september komt de Oosterscheldeweek er ook weer aan!