Beleef de Oosterschelde tijdens de Europese dag van het Nationaal Park

Op woensdag 24 mei 2017 wordt in Europa de dag van het Nationaal Park gevierd. De Nationale Parken in Nederland organiseren op deze dag extra activiteiten.  Uiteraard ook het Zeeuwse Nationaal Park Oosterschelde. 

 

 

Het Europese thema is dit jaar ‘Changing Climat, Changing Parks’. Nationaal Park Oosterschelde organiseert in dit kader in samenwerking met de MS Onrust een natuurvaartocht met als thema ‘Nationaal Park Oosterschelde in een veranderd klimaat’. Twee deskundige sprekers geven hun visie over dit thema aan boord tijdens de vaartocht: Weerman Jos Broeke en boswachter Paul Begijn van Natuurmonumenten.  

 

Achtergrond Dag van het Nationaal Park:
Het eerste nationaal park werd in Europa op 24 mei 1909 in Zweden ingesteld. Hierna zijn vele nationale parken in Europa ontstaan. Naar aanleiding hiervan wordt jaarlijks "De Dag van het Nationaal Park" in Europa gevierd. Nederland kent 20 nationale parken, waarvan twee parken op particulier initiatief en achttien parken door de rijksoverheid zijn ingesteld. Het oudste park is NP Veluwezoom (1930) en het jongste park is NP De Alde Feanen (2006). De Oosterschelde is sinds 2002 een Nationaal Park.