Dag van het Nationaal Park

Op 24 mei staan de Nederlandse nationale parken in de schijnwerpers. Het is dan Dag van het Nationaal Park! Dit jaar draait deze feestelijke dag om mens én natuur. Wederkerigheid staat centraal: genieten van de natuur in de nationale parken en tegelijkertijd iets terugdoen. 

 

‘Op de paden’ BINGO

De routes in Nationale Parken zijn niet voor niets uitgestippeld. Ze laten bijzondere hoogtepunten van het gebied zien. Juist door je te laten leiden door deze routes zie je zo veel! Daarom sturen alle Nationale Parken samen je letterlijk op pad, met bingokaart, zodat je met aandacht om je heen gaat kijken. Zie je veel insecten, bloeiende bloemen en water nabij? Misschien een klein of groot zoogdier? Of zie je overduidelijk sporen van de mens? Op de bingokaart komen verschillende thema’s terug, zoals biodiversiteit, aandacht voor het landschap en natuurlijk de mens.

 

Wil je graag op pad gaan met Op de paden BINGO? Er zijn twee versies, één voor een nationaal park in het binnenland, en één voor nationale parken aan zee. Je kunt er dus alle Nationale Parken mee ontdekken!

 

De bingokaart is hier gratis te downloaden:

[Op de paden BINGO voor nationaal park in het land]

[Op de paden BINGO voor nationaal park aan zee]

 

P.S. Voorjaar is vol op stoom met overal jonge dieren.  Ze zijn erg kwetsbaar en gevoelig voor verstoring. Blijf daarom op de paden en de hond aan de lijn.