Nieuwe gastheren Nationaal Park Oosterschelde

Een nieuwe groep van 23 Zeeuwse horeca- en recreatieondernemers hebben op 12 december de cursus Gastheerschap Nationaal Park Oosterschelde met succes afgerond.

 

In de cursus Gastheerschap krijgen de deelnemende ondernemers informatie over de bijzondere waarden van de Oosterschelde. Daarnaast bouwen de cursisten een netwerk op, om na de cursus nieuwe en gezamenlijke arrangementen aan te bieden.

 

Tijdens de bijeenkomsten wordt er onder andere aandacht besteed aan de ontstaansgeschiedenis, visserij, cultuurhistorie, bijzondere locaties, toeristische recreatieve mogelijkheden, streekproducten en typische flora en fauna van het gebied.

 

Netwerk van gastheren
Na afloop van de cursus vormen de ondernemers een netwerk wat op initiatief van Nationaal Park Oosterschelde 2x per jaar samenkomt. Met deze nieuwe groep zijn er nu 75 horeca- en recreatieondernemers gastheer van Nationaal Park Oosterschelde.

 

Zij vertellen hun gasten het verhaal van dit prachtige gebied en waar ze hier het beste van kunnen genieten. De gastheren zijn te vinden op de website van Nationaal Park Oosterschelde en te herkennen aan het gevelbordje.