Opruimactie Schone Schelde

Op zaterdagochtend 19 september van 10.00 tot 12.00 uur vind er een grote jaarlijkse zwerfafval opruimactie langs de oevers van de Oosterschelde en Westerschelde plaats.

Schone Schelde

In Zeeland vinden jaarlijks een groot aantal opruimacties rond de twee Scheldes plaats. Deze worden georganiseerd door verschillende partijen. Eén keer per jaar is er een gezamenlijke opruimactie, onder de naam Schone Schelde.  Schone Schelde heeft tot doel de gezamenlijke inspanning te vergroten en het probleem bij de bron aan te pakken. Daarmee willen de betrokken partijen de hoeveelheid zwerfvuil in de Schelde structureel verminderen.

Bron aanpak

Om het zwerfafvalprobleem bij de bron aan te pakken, is samenwerking essentieel. Hoe meer organisaties en mensen actief zijn en zich verantwoordelijk voelen voor het probleem, hoe meer bewustwording wordt gecreëerd en mensen worden bereikt.  Als het zwerfafval niet wordt opgeruimd, stroomt het uiteindelijk richting zee en vergroot het de bekende plastic soep: de grote drijvende eilanden van plastics in de oceanen.

Helpen

Voor de Oosterschelde kan je bij Wissenkerke terecht: verzamelen tegenover camping Zeelucht aan de Keihoogteweg. Graag even hier aanmelden.