SMARTCirculair wedstrijd

Geef je stem en help het Scalda college Vlissingen mee de landelijke wedstrijd SMARTCirculair te winnen met het ontwerp voor een duurzaam en circulair bezoekerscentrum in opdracht van Nationaal Park Oosterschelde en Geopark Schelde Delta.

 

Stem nu via: https://www.smartcirculair.com/poll/stem-op-jouw-favoriete-team-2021/

Wat is SMARTCirculair?

SMARTCirculair is een nationale wedstrijd waar elke MBO school aan mag deelnemen. Iedereen krijgt een eigen locatie en ontvangt een opdracht vanuit het bedrijfsleven om zo een duurzaam en circulair mogelijk gebouw te ontwerpen. De hoofdprijs is 5000 euro. Ook worden er 4 specialawards van 250 uitgereikt en een publiekprijs van 1000! Maar Om de wedstrijd te winnen en onze ideeën te kunnen verspreiden hebben we jullie hulp nodig!

Viridis

Viridis bestaat uit een groep studenten van: Scalda Bouwkunde, Infra-GWW en Mediavormgever. Ontstaan door samen mee te doen aan de duurzame wedstrijd SMARTCirculair!

Viridis heeft als team één taak: een duurzaam en circulair bezoekerscentrum te ontwerpen voor Nationaal Park Oosterschelde en Geopark Schelde Delta. Ze hebben alleen een locatie en een paar kleine eisen gekregen. Het gehele ontwerp en keuze van materialen lag in hun handen! Samen zijn ze de uitdaging aan gegaan om het duurzaamste gebouw te ontwerpen.

Het ontwerp

Veel mensen zijn zich niet bewust van de schoonheid van de Schelde Delta. Team Viridis heeft deze schoonheid terug laten komen in het ontwerp voor het bezoekerscentrum, dat met een combinatie van duurzame en circulaire materialen gebouwd wordt.

 

Het ontwerp is gebaseerd op onze verdediging tegen de zee. De paalhoofden die als stroombrekers leiden naar een reserveonderdeel van de Oosterschelde kering. Een wandeling door de ronde torens is als een wandeling door het Deltagebied. Eigenlijk is het bezoekerscentrum een museum en een belevingscentrum in één, met een prachtig uitzicht boven en onderwater. Het ontwerp laat de twee werelden in elkaar overvloeien. Zie hier het promofilmpje.

 

Meer informatie over Viridis en updates over het proces naar het duurzaamste bezoekerscentrum via instagram: viridis_zeeland.